Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πολεμικό επεισόδιο στην Κορέα

Ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή εκφράζει η διεθνής κοινότητα μετά τα πυρά πυροβολικού από τη Βόρειο Κορέα κατά νησιού της Νοτίου Κορέας, από τα οποία έχασαν τη ζωή τους δύο Νοτιοκορεάτες στρατιώτες. Την επίθεση καταδικάζουν Ουάσινγκτον, Τόκιο, ΟΗΕ, και ΕΕ, ενώ
ανησυχία εκφράζουν Κίνα και Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σε δήλωσή του επισημαίνει πως η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και την επιθετική συμπεριφορά της Βορείου Κορέας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-Μπακ δήλωσε ότι η απάντηση στα πυρά του πυροβολικού της Βόρειας Κορέας πρέπει να είναι σκληρή.

Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού προκάλεσαν τραυματισμούς σε κατοίκους του νησιού και υλικές ζημίες.

Η επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του Αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.

ΑΠΕ
ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου