Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Πάμε σε ισοτιμία Ευρώ-Δραχμής 1 προς 1 σε πρώτη φάση(?)


Μην τρελαθεί κανείς αν σε μια νύχτα μέσα μετατραπούν τα ευρώ που (δεν) έχουμε στις τράπεζες σε ισχυρές (σε πρώτη φάση) Δραχμές.

Η πρώτη φάση αλλαγής νομίσματος έλαβε χώρα όλο το 2010. Ότι ευρώ μπορούσε να μαζευτεί από την αγορά μαζεύτηκε.

Οι μεγαλοκαρχαρίες-φίλοι και αιμοδότες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας πρόλαβαν και μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό......

(δεύτερη φάση)
.........οπότε έμεινε η τελευταία φάση (τρίτη) της βίαιης και ξαφνικής αλλαγής νομίσματος που θα έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του χρηματοπιστωτικού γίγνεσθαι. Η δύση της ημέρας με Ευρώ και η ανατολή της επομένης.....με Δραχμή.

Η ισοτιμία θα είναι 1 προς 1 (τον πρώτο καιρό) για να πιστείς ότι δεν θα χάσεις αγοραστική δύναμη. Τα ευρώ θα ανταλλάσσονται από τις τράπεζες και τις εφορίες με δραχμές χωρίς προμήθεια και από την ανατολή της πρώτης ημέρας της δραχμής θα απαγορευτούν οι συναλλαγές (με τις τράπεζες, τις εφορίες και τις ΔΕΚΟ) σε ευρώ.

Επομένως θα είναι άχρηστα τα λιγοστά ευρώ που δεν μετατρέπεις (χωρίς προμήθεια τον πρώτο καιρό) σε Δραχμές για να πληρώσεις πχ την ΔΕΗ........γιατί μετά από λίγο καιρό θα τα μετατρέπεις πληρώνοντας προμήθεια όπως σε όλα τα νομίσματα.

Τον πρώτο καιρό (ίσως εξάμηνο) η αναλογία θα παραμείνει 1 προς 1 έτσι ώστε να προλάβουν να μετατραπούν όλα τα συμβόλαια και οι μηχανισμοί από ευρώ σε Δραχμές. Και η σταδιακή διολίσθηση θα αρχίσει από τα μέσα προς τέλη του 2011.

Τώρα το τι επιπτώσεις (καλές ή κακές από την άποψη των επενδύσεων που αναμένονται) θα έχει η επιστροφή στην Δραχμή.........δεν γνωρίζει κανείς ακριβώς.

Ίδωμεν

to-sisaki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου