Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Δήμος Ωρωπίων ,ιστοσελίδες και φλαμίνγκος....!


Η φωτό είναι από το site του δήμου Ωρωπίων.

Προχθές επισκεύθηκα την ιστοσελίδα του δήμου Ωρωπίων και διαπίστωσα πως oπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του δήμου τα πάντα υπολειτουργούν η δεν λειτουργουν καθόλου (εκτός από την φωτογραφία του δήμαρχου φυσικά) οι υπηρεσίες και πληροφορίες που προσφέρονται απο το εν λόγω site είναι ανύπαρκτες η αστείες και τα διάφορα links είναι ανενεργά εκτός από τους τίτλους τους. Ακόμη και η παρουσίαση του Ωρωπού περιορίζεται σε κείμενο 15 γραμμών που μας λέει ότι έχει αρκετά μπαρ και καφετέριες και ότι οι δραστήριοι.... κάτοικοι έχουν διατηρήση το καταπράσινο.... περιβάλλον. Οι περισότερες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί είναι επιεικώς χάλια αφού δεν τηρούν ούτε τους βασικούς φωτογραφικούς κανόνες κάνοντάς μας να πιστεύουμε πως τραβήχτηκαν από παιδιά τρίτης δημοτικού (ανεστίαστες,χωρίς σωστό φωτισμό και με τους ορίζοντες να γέρνουν λες και θα αδειάσει η θάλασσα απο το κάδρο).
Επίσης θα ήθελα να θίξω το γεγονός ότι δεν προσφέρεται καμία απολύτως υπηρεσία μέσα από την ιστοσελίδα λες και είναι ιστοσελίδα κάποιου αδιάφορου ιδιώτη και όχι του δήμου Ωρωπού.
Αλλά κύριοι αυτο που έχει το περισσότερο γέλιο (η κλάμα) είναι η φωτό με τα φλαμίγκος στην λιμνοθάλασσα σε περίοπτη θέση και το λέω αυτό διότι συνιστά αντίφαση από την μία να τα παρουσιάζουμε ως αξιοθέατο της περιοχής μας (τρομάρα μας) και απ'την άλλη να επιτρέπουμε σε δεκάδες άτομα να διοργανώνουν καθημερινά από τον Μάρτιο και νωρίτερα (εποχή που μεγαλώνουν οι νεογένητοι τσικνιάδες και ερωδιοί και απαιτείται απόλυτη ησυχία και έλειψη ανθρώπινης παρέμβασης) στο κέντρο ακριβώς της περιοχής, μαθήματα κάιντ σερφ δηλαδή σέρφιγκ με τεράστιους πλαστικούς αετούς που κατατρομάζουν ότι άλλο πετάει στην περιοχή.
Η συμμετοχή είναι μεγάλη (καθώς και τα κέρδη για κάποιους) απαριθμώντας πολλές φορές και 50 αετούς αρκετών τετραγωνικών μέτρων ο κάθε ένας. Oπως καταλαβαίνεται είναι αδύνατον να μπορέση να επιβιώση η όποια πανίδα στήν λιμνοθάλασσα που απ'ότι έμαθα πλέον είναι και natura 2000 δηλαδή προστατευόμενη από την Ε.Ε.
Άλλο ένα θέμα που προκύπτει είναι οι λουόμενοι περίοικοι που βλέπουν την παραλία στην οποία μεγάλωσαν να τελεί καθημερινά υπό κατάληψη από τους τεράστιους αετούς που με μεγάλη ταχύτητα κινούνται ανάμεσά τους κάνοντας ακροβατικά χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους που ενέχονται. Φίλος και συντοπίτης σε παρέα με 5 πιτσιρίκια όταν ζήτησε από κάποιον με κάιντ να το μετακινήση λίγο για να μήν μπερδευτούν τα παιδιά στα σκοινιά που άπλωσε ακριβώς εκεί που έκαναν μπάνιο, πήρε την απάντηση ότι :<εδώ φίλε η παραλία είναι κάιντ και επομένως επικίνδυνη για μικρα παιδιά γι'αυτο καλύτερα να πάτε κάπου αλλού> και <εμείς είμαστε εδώ 15 χρόνια τωρα και έχουμε δικαίωμα...> τί γίνεται κύριοι ξαφνικά απόκτησαν δικαίωμα κάποιοι να καταργήσουν τα δικαιώματά μας?? ένα τσούρμο νεόπλουτα παιδαρέλια με γκάμπριο που στην πλειοψηφία τους το παίζουν και οικολόγοι ήρθαν δύο χρονιές και έπεξαν με τα κάιντ τους και τελείωσε για μας και τα πουλιά η παραλία???? Γι'αυτό γλύτωσε το μπάζωμα η λίμνη για να την δώσετε στους κηφησιώτες να την κάνουν παραλία κάιντ?? γιατι αν είναι έτσι να βγάλετε τα φλαμίγκος απο το site και να βάλετε τους πλαστικούς αετούς ως αξιοθέατο, επίσης να βγάλετε ανακοίνωση στον κόσμο να μήν πηγαίνει για μπάνιο εκεί γιατί είναι επικίνδυνο διότι αν δέν σας πάρει το κεφάλι κανένα κάιντ εκεί που αμέριμνος κολυμπάτε τότε μπορεί να σας τουφεκίσει κάποιος από τους κυνηγούς περίοικους που τα κρύα βράδια στα σκοτεινά πυροβολούν τα παπιά τους κύκνους και ξαναμπαίνουν στα σπίτια τους πρίν τους δεί κανείς και το πρωί με περίσιο θράσος διαλαλούν ανενόχλητοι τα κατωρθώματά τους .Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στην δράση (η μη δράση) του λιμενικου σταθμού Ωρωπού όταν άλλος συμπολίτης μας τους κάλεσε να επέμβουν διότι μετα την δική του παρέμβαση προς τους νεαρούς με τα κάιντ βρέθηκε αντιμέτωπος με περίπου 50 από αυτούς με απειλητικές διαθέσεις ,εμφανίστικαν μετά από καμιά ώρα έκαναν την βόλτα τους και χωρίς να πουν τίποτα εφυγαν πάλι, ούτε καν μία παρατήρηση για το ότι δέν τηρούν ούτε την απόσταση ασφαλείας από την ακτή των 200 μέτρων oπως ορίζει ο νόμος. Αλωστε oπως λένε και οι ίδιοι οι νεαροί με τα κάιντ <εμάς δεν μας πειράζει κανείς γιατί έχουμε τα μέσα στο δημαρχείο και άντε να ρωτήσεις τον δήμαρχο να σου πεί το γιατί...
Γιατί λοιπόν κύριε δήμαρχε?? Δέν θέλω να πιστέψω ότι μεθοδεύεται κάτι για την συγκεκριμένη παραλία αλλά τότε με τι θάρος αγνοούν και προκαλούν οι νεαροί αυτοί?? Ξέρω τουλάχιστον 4 διαφορετικές περιπτώσεις που λουόμενοι τσακώθηκαν με κάποιον ενοχλητικό από αυτούς (γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο υπάρχουν καλά παιδιά αναμεσά τους που προσπαθούν να μήν ενοχλούν τον κόσμο αν και αυτό είναι αδύνατον σε αυτήν την παραλία) και βρέθηκαν ξαφνικά να λογοφέρουν με ομάδα 20 η 30 ατόμων με τον επικεφαλής τους να προσπαθή να ηρεμήση την κατάσταση.
Αν δεν έχουμε το δικαίωμα να χρησημοποιούμε πλεον την παραλία για να κάνουν μπάνιο τα παιδιά μας να μας το πείτε να το ξέρουμε κύριε δήμαρχε του Ωρωπού, Α και για να μήν ξεχάσω πείτε μας και πόσο κόστισε η φοβερή <δημοτικού επιπέδου>ιστοσελίδα του δήμου μας, έτσι για να
ξέρουμε δηλαδή να βάλουμε τα γέλια η τα κλάματα, καθώς και για την <εμπνευσμένη> διαμόρφωση της οδού Μαρμαρά, αλήθεια πως το σκεφθήκατε τέτοιο έργο? μόνοι σας?? μπράβο!!
Διογένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου