Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

FBI: Έχουμε συλλάβει τους «εγκέφαλους» των Anonymous



To FBI ανακοίνωσε μια σειρά συλλήψεων υποστηρίζοντας η ομάδα χακτιβιστών «Anonymous» ουσιαστικά έχει εξουδετερωθεί, καθώς μεταξύ των συλληφθέντων είναι πέντε ηγετικά της μέλη.
Μάλιστα η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ αναφέρει πως μετά από τις εν λόγω συλλήψεις η δράση των Anonymous έχει περιοριστεί σημαντικά. Και οι πέντε «σημαντικοί» συλληφθέντες ήταν μέλη της ομάδας χάκερ Lulz Security, η οποία αναγνωρίζεται από τις αρχές ως μια από τις ισχυρότερες της χακτιβιστικής κοινότητας των Anonymous.
«Όλοι ήταν σημαντικά μέλη στο κίνημα των Anonymous», δήλωσε στη Huffington Post ο Austin P. Berglas, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του τμήματος κυβερνοχώρου του FBI. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το 2012 συνελήφθη ένας χάκερ, γνωστός ως «Sabu», στο Μανχάταν, ο οποίος δέχτηκε να συνεργαστεί με το FBI.
Όπως δηλώνει ο Berglas αυτό προκάλεσε «μεγάλη δυσπιστία» στο εσωτερικό των Anonymous. «Πραγματοποιούν ακόμα επιθέσεις ωστόσο όχι τόσο μεγάλες όσο στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε συλλάβει τους μεγαλύτερους παίκτες», τονίζει.
Η Gabriella Coleman, καθηγήτρια του πανεπιστημίου McGill που μελετά τη δράση των Anonymous, επιβεβαιώνει στη Huffington Post πως οι επιθέσεις των Anonymous έχουν περιοριστεί, ωστόσο σημειώνει πως το κίνημα είναι ακόμη ζωντανό.
Στο δημοσίευμά της η Huffington Post παρουσιάζει αναλυτικά τα «μέλη» των Anonymous που έχουν πλέον αποκαλυφθεί και συλληφθεί και αναγνωρίζονται από τις αρχές ως «ηγετικά».
Jeremy Hammond γνωστός ως «Anarchaos». Έχει ομολογήσει την ενοχή του (28 Μαϊου) για παραβίαση του νόμου περί Ηλεκτρονικής Απάτης (Μεταξύ άλλων επίθεση μεταξύ άλλων στο δίκτυο της Stratfor Global Intelligence Service). «Το έκανα γιατί πιστεύω πως οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από τις κλειστές πόρτες. Έκανα το σωστό», δήλωσε.
Hector Xavier Monsegur γνωστός ως «Sabu», ίσως το πιο μισητό μέλος των Anonymous, όπως αναφέρει η Huffington Post, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που συνεργάστηκε με το FBI μετά τη σύλληψή του. Ο Monsegur κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 124 χρόνια, ωστόσο η απόφαση έχει καθυστερήσει και ο ίδιος συνεχίζει τη συνεργα΄σια με τις ομοσπονδιακές αρχές.
Mercedes Renee Haefer γνωστή ως «No». Είναι μέλος της «PayPal 14» μιας ομάδας χάκερ. Συνελήφθη από το FBI το 2011 με την κατηγορία της συμμετοχής σε επίθεση εναντίον της εταιρείας PayPal.
Christopher Doyan γνωστός ως «Commander X». Συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον της Sony, της Paypal της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της κομητείας της Santa Cruz, στην Καλιφόρνια. Συνελήφθη το 2011 και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 15 ετών. Έχει διαφύγει στον Καναδά
Barrett Brown. Δημοσιογράφος και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη ποτέ δεν προσπάθησε να μείνει Anonymous. Αυτοαποκαλείται ως «εκπρόσωπος» των χακτιβιστών και συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 κατηγορούμενος για διαδικτυακή απειλή εις βάρος ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία.
Slim Amamou γνωστός ως «slim404». Τυνήσιος Blogger που εντάχθηκε στο κίνημα των Anonymous όταν ξεκίνησε η «επιχείρηση Τυνησία» τον Ιανουάριο του 2011 που είχε ως στόχο την υποστήριξη των εξεγερμένων. Συνελήφθη από την αστυνομία της Τυνησίας και παρέμεινε κρατούμενος για επτά ημέρες μέχρι την πτώση του καθεστώτος. Ωστόσο στη συνέχεια αποφυλακίστηκε και αντιμετωπίστηκε ως ήρωας και διορίστηκε υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας στη μεταβατική κυβέρνηση.
Dmitriy Guzner γνωστός ως Aendy». Συνελήφθη το 2008 για την επίθεση στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο χρόνια καταναγκαστική εργασία. Ήταν ο πρώτος χάκερ των Anonymous που συνελήφθη.
Πηγή:  4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου