Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Tο φράγμα του Ασωπού σχεδιάστηκε και ξεκινάει να κατασκευάζεται πάνω σε σεισμικό ρήγμα ! !


Την φοβερή αυτή καταγγελία έκανε ο γνωστός και καταξιωμένος πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ.Βασίλης Κελάρης και την υπερασπίζονται αρκετοί τεχνικοί επιστήμονες του νομού μας με τους οποίους μιλήσαμε.
Ότι δηλαδή το φράγμα του Ασωπού σχεδιάστηκε και ξεκινάει να κατασκευάζεται πάνω σε σεισμικό ρήγμα ! !
Οφείλει μετά από αυτή τη σοβαρή καταγγελία η αρμόδια Υπουργός κα Μπατζέλη που υπέγραψε την απόφαση για την κατασκευή του έργου ,να απαντήσει και να πάρει θέση. Μάλιστα ο κ.Κελάρης σε δηλώσεις του χαρακτηρίζει....

αυτή την απόφαση ως παράνομη γιατί πάρθηκε πριν η χώρα μας εναρμονιστεί με την οδηγία 2000/60 της Ε.Ε για την διαχείριση των υδάτων.
Για το θέμα του του σεισμικού ρήγματος ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ βέβαιος για την καταγγελία του ρωτάει:
« Γιατί προχώρησαν στις μελέτες και στην απόφαση κατασκευής όταν γνωρίζουν άπαντες ότι σχεδιάστηκε πάνω σε σεισμικό ρήγμα; Όταν σε μικρότερα φράγματα έχουν χαθεί ολόκληρα χωριά από τις κατολισθήσεις, ποιοι είναι αυτοί που εγγυώνται ότι δεν θα συμβούν αυτά σε ένα γιγάντιο έργο όπως αυτό; Πολλά τα ερωτήματα που συχνά τέθηκαν από τον ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ στη Νομαρχία αλλά ο Νομάρχης εσιώπησε.»
Ο πρόεδρος του οικολογικού συλλόγου είναι σίγουρος ότι το έργο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ και πιστεύει ότι κάποιοι χρησιμοποιούν αυτό το έργο για πίσω του παίζονται τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα!
Εμείς βέβαια στέλνοντας το σημερινό μας αυτό πρωτοσέλιδο στην αρμόδια Υπουργό την κα Μπατζελή θέλουμε να την ρωτήσουμε απλά:
«Και καλά κυρία Μπατζελή τα οικονομικά και τα πολιτικά συμφέροντα δεν θα λείψουν όπως φαίνεται ποτέ από την άμοιρη Ελλάδα μας. Είναι όμως δυνατόν να τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας για πάρα πολλά χωριά που βρίσκονται δίπλα και γύρω από το φράγμα όταν όπως καταγγέλεται το τεράστιο αυτό έργο σχεδιάστηκε να κατασκευασθεί πάνω σε σεισμικό ρήγμα;»
Να υπενθυμίσουμε ότι περιμετρικά του φράγματος Ασωπού βρίσκονται τα χωριά Στιμάγκα, Παραδείσι, Γονούσα και Τιτάνη.
baggelis
roumel07
ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου