Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΩΡΩΠΙΩΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ενιαίο συμφιλιωτικό Ψηφοδέλτιο -ένα βήμα προς την αληθινή Δημοκρατία

Παραθέτω εδώ ένα κείμενο του φίλου "afobia-symfiliosi" σχετικά με το ενιαίο συμφιλιωτικό ψηφοδέλτιο που κατά την άποψη μου είναι ένα βήμα πιο κοντά στην αληθινή Δημοκρατία και που σε μια μεταβατική φάση μπορεί να ενισχύσει την εκκλησία του Δήμου, τη δημοκρατία των δήμων και κοινοτήτων που απολέσαμε με τις μεθοδεύσεις που έδωσαν τη δύναμη του λαού σε υπερβολικά συγκεντρωτικές κεντρικές κυβερνήσεις μακριά από την επίβλεψη του πολίτη και των ελεγκτικών μηχανισμών της δημοκρατίας...




"Όπως συμβαίνει συμφιλιωτικά σε ΠΟΛΛΟΥΣ συλλόγους παγκοσμίως, οι πολίτες (όχι υπήκοοι) της αμεσοδημοκρατικής Ελβετίας στις εκλογές έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο με οποιοδήποτε συνδυασμό υποψηφίων από οποιοδήποτε κόμμα ή ανεξάρτητους. Επίσης μπορούν να βάλουν διπλό σταυρό σε όσους θεωρούν ιδιαίτερα ικανούς.


Για να αμυνθούν δημιουργικά στη διχόνοια (όπου οδηγεί το πολυδιαφημιζόμενο και πολυέξοδο ρωμαιοαγγλικό σύστημα των αντίπαλων κομματικών ψηφοδελτίων), οι κάτοικοι της Μελίβοιας Αγιάς Λάρισας, συγκεντρώθηκαν λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές το 2002 και αποφάσισαν κάτι πολύ απλό, που ήδη εφαρμόζεται σε αμέτρητους συλλόγους:
έβαλαν όλους τους υποψήφιους, ανεξάρτητα από πολιτικό χώρο, σε ένα ψηφοδέλτιο. Μετά από ψηφοφορία, διάλεξαν τους πρώτους, όσους χρειάζονταν για το δημοτικό συμβούλιο, και αυτοί αποτέλεσαν το μοναδικό υποψήφιο ψηφοδέλτιο στις επίσημες εκλογές!
Έτσι ούτε προεκλογικοί ανταγωνισμοί, έξοδα, μυστικές συνεννοήσεις κλπ δηλητηρίασαν τη ζωή τους, ενώ άφησαν και μια παρακαταθήκη συνέχειας για όσους στο παρόν και το μέλλον θελήσουν να δουν τα ευεργετήματα της διάδοσης του Συμφιλιωτικού ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ !
Είναι ο μόνος πανάρχαια δοκιμασμένος τρόπος (από την εποχή του Σόλωνα!) να αποδώσουν τα μέγιστα οι φιλότιμοι στην κοινωνία, να σταματήσει ο κανιβαλισμός και να αντιμετωπίζεται ενωτικά με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα κάθε αντιξοότητα, αφού συμμετέχουν όλοι στις συζητήσεις και τις λύσεις, χωρίς διάκριση πλούτου, μόρφωσης, μυϊκής δύναμης. Παράλληλα, όσοι προσπαθούν με δόλο να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις (και συκοφαντούν τις απόπειρες διάδοσης της πραγματικής δημοκρατίας) γίνονται εύκολα αντιληπτοί και αποθαρρύνεται η αντικοινωνικότητα, με την ενθάρρυνση της ανιδιοτέλειας.
Τέλος, όπως φαίνεται από τη γενναία αυτή απόφαση, το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ μπορεί να επεκταθεί ειρηνικά ακόμα και αν δεν το προβλέπει η υπάρχουσα ατελής νομοθεσία, και να οδηγήσει με υπομονή και επιμονή σταδιακά στην αποκατάσταση κοινοτικής ασφάλειας και αλληλεγγύης.
Ορίστε και το αποσιωπημένο (ελπίζουμε όχι για πολύ!) ελβετικό σύστημα ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ, όπου, όπως προαναφέρθηκε, ο πολίτης (και όχι υπήκοος), όχι μόνο σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο πάρει (“κομματικό” μεν, αλλά μόνο επειδή είναι μικρό, ώστε να μην ψάχνουν σε ένα πολύ μεγάλο με όλους τους υποψήφιους), μπορεί να ψηφίσει συνδυασμό υποψηφίων από οποιοδήποτε σχηματισμό θέλει, αλλά έχει και δικαίωμα να βάλει διπλό σταυρό σε κάποιον που εκτιμά ιδιαίτερα!


Οι 3 πρώτες εκλογές από το 1821 ως το 1827, και τα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα (1822-Επιδαύρου, 1823-Άστρους, 1827-Τροιζήνας), ακολούθησαν τη συμβουλή τού Ρήγα (άρθρο 37 στη Νέα Πολιτική Διοίκηση-Σύνταγμα, όπως και του Καποδίστρια), και εφάρμοσαν ΘΑΡΡΑΛΕΑ το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, δείχνοντας ξανά στους λαούς, όσους μπόρεσαν να το μάθουν, ότι εκτός από την αυτο-καταστροφική εγωμανία των ανανούριστων διχαστικών, υπάρχει και ο ευεργετικός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δρόμος τής ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ και της ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ! Ο κοινοβουλευτισμός χωρίς συχνά δημοψηφίσματα και ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, δεν είναι δημοκρατία, παρά ένα φοβικό καθεστώς υπό κατάρρευση.


Σήμερα, παράλληλα με ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ που εφαρμόζουν σε όλη τη Γη το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, δείτε μερικές άλλες προσπάθειες εδώ:


http://apps.facebook.com/causes/61685


http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html


http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm


http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html


- http://www.tvxs.gr/v2941


http://www.youtube.com/watch?v=SyI5K5biD8U


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Πηγή: http://enieopsifodeltio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου